Ангел Джамбазки: Ако гърците блокират Промахон ние ще отговорим с контраблокада на всички гранични пунктове с Гърция

Ако гърците блокират границата при ГКПП Промахон, ние ще направим контраблокада на всички гранични пунктове с Гърция. Това заяви вчера в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, който заедно с депутата Атанас Стоянов дадоха съвместна пресконференция.

Според Джамбазки единодействието на българските евродепутати от последните дни по повод започналите нови протести на гръцките земеделци и заявките им за блокада на границата с България, ще доведат до успех.

Те са изпратили писмо до различни европейски институции с настояване да се направи всичко възможно, за да не се повтори блокадата на българо-гръцката граница и проблемът отново да засегне хиляди превозвачи от ЕС.

Направихме среща с новия председател на Европейския парламент и му казахме, че ако това се допусне, ние ще блокираме пътя и ще блокираме и други граници. Това в ситуация, в която има силен евроскептицизъм и има силно напрежение в обществата, няма да работи за Вас, съобщи евродепутатът.

Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки заема 9-о място по активност, сред всички 751 евродепутати. Това сочат данни на портала MEPRanking.eu от януари 2017 г., отразяващи активността на членовете на Европейския парламент. Това е прецедент и голямо постижение – българин да бъде в ТОП 10, коментират източници от Европарламента.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене