Български шофьори на ГКПП Кулата: Няма да допуснем да ни спрат гърците, ще отговорим по същия начин, жандармерията е повече от протестиращите

Засега ситуацията на пункта от българска страна е спокойна

Няма да допуснем гръцките протестиращи да ни спрат, ако това се случи ще отговорим по същия начин, ще спираме и ние тук техните коли, та даже и пешеходците, казаха български шофьори, чакащи да преминат в Гърция.

На място днес на ГКПП Кулата е репортерът ни Анита Георгиева, която разговаря с нашите шофьори. Засега ситуацията от българска страна е спокойна, гърците са на около 5 километра от граничния пункт. Шофьор, който влезе преди минути от Гърция заяви: Минах спокойно, няма да ни спират мисля, защото жандармерията е повече от протестиращите и няма да се допусне затваряне на граничните пунктове, освен това имат интерес да събират ТОЛ таксите, така че се надявам да ги озаптят техните си власти.

Полицаите в Петрич и гранична полиция са нащрек да се намесят, ако протестиращите успеят да пробият кордона от жандармеристи и стигнат до нашата граница. Факт е, че земеделците, които протестират за данъчни облекчения, са се зарекли, че няма да спрат протестите, ако исканията им не бъдат удовлетворени. Над 100 трактора са струпани в района на Серес. Ситуацията все още е под контрол, но не се знае докога.

Ани Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене