Радослав Тасков отчете дейността на ОбС-Благоевград за второто полугодие на 2016 година

Девет заседания са провели Общински съвет Благоевград през второто полугодие на 2016 година. Това отчете днес на първото заседание на местния парламент за годината председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. Шест заседания са били редовни и три извънредни. През тези шест месеца местните парламентаристи са взели 190 решения

„Върнатите решения от областния управител се броят на пръстите на едната ръка, което също е атестат за законосъобразността на взетите решения“, каза в отчета си Радослав Тасков.

През отчетния период местните парламентаристи са финансирали процедури по инвитро, отпуснати са еднократни финансови помощи, одобрени са множество устройствени планове, планове за регулация и застрояване, продажба на общински жилища. В същото време се промени структурата на Обединен детски комплекс и се създаде Център за подкрепа на личностно развитие.

„Значителна работа се извърши в постоянните комисии, където се разглеждат и обсъждат предложените проекти за становища и се подготвят проектите за решения, които се разглеждат на сесиите. Видно е, че през второто полугодие на 2016 година с общи усилия сме изпълнили задълженията си и постигнахме високо оценени резултати“, каза още Тасков и допълни, че в края на 2016 година в деловодството на Общински съвет Благоевград няма нито една неразгледана или забавена преписка, или предложение за решение.

„Не мога да не отбележа, че от началото на мандата колегите общински съветници подхождат отговорно към задълженията си, показват активно отношение към решаване на проблемите на гражданите и общината“, каза председателят на местния парламент.

В края на отчета си Радослав Тасков изтъкна, че по време на управление на служебно правителство основната роля, която има местната власт, е да бъде гарант за политическата и икономическата стабилност.

„Надявам се, че Общински съвет Благоевград да докаже своята способност да осигури нужното спокойствие и стабилност, и да продължи изпълнението на важните за обществото проекти“, каза в заключение Радослав Тасков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене