Григор Димитров срещу Рафаел Надал (гледайте на живо)

Григор Димитров и Рафаел Надал вече са на корта в подготовка за битката от полуфиналите на Australian Open. Испанецът ще започне мача на свой сервис.

Най-добрият български тенисист излиза в първия си полуфинал в Мелбърн срещу Надал. Гришо ще опита да продължи победния си ход от началото на годината и да се добере до първия си финал в турнир от Големия шлем, където вече го чака Роджър Федерер.

За Григор това е втори полуфинал на турнир от Големия шлем след „Уимбълдън“ през 2014 г., когато игра и на четвъртфиналите в Мелбърн. От началото на Откритото първенство на Австралия Димитров играе изключително постоянно. Той е загубил два сета, като постигна много убедителни победи над Ришар Гаске в третия кръг и Давид Гофен на четвъртфиналите.

Хасковлията започна сезона блестящо и има 10 победи от 10 мача, след като триумфира на турнира в Бризбън, където отстрани трима тенисисти от топ 10. Срещу Надал обаче българинът има едва един успех в досегашните им 8 сблъсъка. Добрата новина е, че той бе в последният мач помежду им на турнира в Пекин през 2016 година, когато Димитров се наложи с 6:2, 6:4.

Надал е носител на 14 титли от Големия шлем. Той е поставен под №9 в турнира. Испанецът е шампион в Мелбърн от 2009 година, като сега ще опита да повтори това си постижение, но първо трябва да се справи с Димитров, а на финала отново го чака Федерер.

Рафа имаше проблеми с контузии през голяма част от 2016 г. и сезонът му приключи през октомври. Откакто е в Мелбърн обаче той се доближава до най-добрата си форма. След две убедителни победи Надал стигна до успех в тежка, петсетова битка срещу Александър Зверев в третия кръг, а след това се справи с Гаел Монфис и третия в света Милош Раонич.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене