Извънредна точка на сесията днес! 18 нови щата в общинска администрация – Благоевград

С 18 щата – от 101 на 119, се увеличава Общинската администрация в Благоевград в предложена от кмета Атанас Камбитов нова структура, която днес общинските съветници ще обсъждат като извънредна точка в дневния ред на редовната си сесия. Предвижда се създаване на нова щатна длъжност „финансов контрольор“ на пряко подчинение на градоначалника и на две нови дирекции. Едната – „Устройство на територията“, обединява отделите „Кадастър, регулация и земеразделяне“, „Архитектура и проектиране“ и „Архитектурно-строителен контрол“. А другата е „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“, която ще е „шапката“ на отдел „Планиране и инвеститорски контрол“, сектор „Чистота“ и двамата експерти „Екология“.

Измененията в структурата на Общинска администрация предвиждат увеличение на числеността на дирекция „Финансова политика“ с три щата, също с толкова нови места се увеличава и дирекция „Европейски проекти и програми“. В дирекция „Правно-нормативно обслужване“ се обособяват два нови отдела  – „Обществени поръчки“ и „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“.

Промяната в структурните звена и разкриване на допълнителните щатове се налага, за да се обезпечи изпълнението на спечелените от общината проекти по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ и на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. За сметка на двете нови дирекции се трансформира дирекция „Хуманитарни дейности“, която вече ще е сектор в администрацията. Той обединява началник-отдел „Образование“, гл. експерт „Здравеопазване“, двама мл. експерти „Младежки дейности, спорт и култура“, „Жилищна политика“, където щатовете стават два, като се добавя един нов, четирима младши експерти „Връзки с обществеността” и трима технически сътрудници. Създава се и нова длъжност – началник-отдел „Социална политика“, която също е към хуманитарния сектор.

Местният парламент ще трябва да утвърди исканите от кмета Камбитов структурни промени в администрацията му и едва на следващ етап той ще  може да определи новите шефове на дирекции и отдели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене