Отнемат от ромите каруци и коне, спипани в центъра на Благоевград

Конете и каруците, които се движат по главните пътни аретрии в Благоевград, да бъдат отнемани от стопаните им. Тази идея ще бъде обсъдена от общинските съветници в областния център на утрешното заседание.

Инициатор на предложението е съветникът Георги Васев, който е категоричен, че трябва да се сложи ред с безконтролното движение на превозни средства с животинска тяга.

Движението на каруци и в момента е регламентирано в Наредбата за обществен ред и сигурност, която позволява талигите да се придвижват само по крайните улици на Благоевград. Това обаче не се спазва и ежедневно в час пик по главните булеварди на областния център могат да се видят каруци, управлявани от малолетни ромчета.

Контролът е възложен на полицията, която обаче така и не успява да се справи с този проблем.

„Напоследък каруците са особено активни заради десетките блокове, които се санират. Ромите обикалят строителните обекти и изнасят с каруци какви ли не материали. за всичко това използват каруци, които по цял ден дефилират из улиците на областиня град“, подчерта Васев.

Той предлага конете на тези нарушители да се конфискуват и да се оставят в базаат на кучешкия приют на фирма „Биострой“ край Покровник. Съветникът е убеден, че когато се отнеме животното, стопанинът ще побърза да си плати санкцията, за да си го върне, тъй като с него си изкарва прехраната.

„Разбира се, това предложение трябва внимателно да бъде обсъдено, защото ще са необходими общински средства за изграждане на обор за тези животни. Но смятам, че все отнякъде трябва да започнем, за да решим този дългогодишен проблем за жителите на Благоевград“, допълни Васев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене