Първа сесия на ОБС-Благоевград! Съветнически игри на показ! Комбини по интереси вкарват угодни на определен кръг точки за гласуване!

Очаква се гореща първа сесия на парламента в Благоевград утре

31 точки са включени в дневния ред на заседанието на благоевградския общински съвет за утрешната, първа за годината сесия на минипарламента. Сесията ще започне с отчет на председателя на общинския съвет Радослав Тасков. и ще премине през гласуване на останалите 30 точки.

Дълга и изтощителна ще бъде сесията, в която се очакват остри дебати около предложението за изготвянето на ПУП, изменение на плана за застрояване на УПИ в кв. 45, имотът на съветникът Христо Ковачки-хотел Кристо във кв. Вароша. Съгласно предложението, изменението трябва да се направи, за да бъде приведен имота на Ковачки в съответствие с общия градоустройствен план. Т. е. в случая трябва да бъде гласувано предложение за изработване на Служебен ПУП..

Дали съветниците ще гласуват това предложение и какво ще дебатират парламентаристите е неясно, но част от местните общински съветници, комбинирайки се по интереси, правят скандална трактовка на това предложение, насочена срещу главния архитект на община Благоевград Васил Тинчев и срещу Христо Ковачки, която ще излезе на светло на утрешната сесия.

И докато парламентът е пуснат по пистата, за да се се „пали“ по отношение на Ковачки и „Вароша“ в дневния ред между капките могат да минат безпроблемно и други интересни предложения, като например асфалтиране на улица, която води към нова жилищна кооперация на общински съветник и други.

Интересно и похвално е предложението на кмета Камбитов за изграждане на дом на покойника в Благоевград, поставено от съветникът Илко Стоянов на една от последните сесии на ОБС Благоевград, то ще бъде разгледано също на утрешната сесия. Много интересно също така е, какво ще предложи съветникът Георги Васев силно загрижен за уличната кучешка популация, той ще има думата в една от точките в утрешния дневен ред..

Така, че с интерес ще следим хода на общинската сесия утре, прави впечатление, че съветниците започнаха да се надцакват помежду си, което не е добра атестация за състоянието на местния общински съвет и дава заявка за горещи коментари от наша страна. Има случаи и предложения, при които за съжаление не можем да стоим със затворени очи и безмълвни. Все пак съветниците са там не, за да бранят собствените си, а нашите интереси.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене