Става лошо за хотелиерите в Банско, ако…

Над 3000 резервации в Банско и други дестинации в страната могат да бъдат анулирани, ако комитетът на стачкуващите гръцки фермери вземе в петък решение  отново да блокира границата ни с Гърция през уикенда. От туристическия бизнес в зимния ни курорт са притеснени и не вярват на обещанията им, че няма да предприемат същите действия, както миналата година.

„Не им прави чест на гръцките фермери да разрешават проблемите си за сметка на България. Всяка година обещават и всяка година византийските номера се подновяват”, коментира Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в зимния курорт. „Заслужават реципрочно действие, за да разберат дали пречи на туризма и какво причиняват не само на Банско като курорт, а и на останалите курорти и като цяло на икономиката в България. Ако пресметнем резервациите на гръцки туристи само за уикендите в Банско, които обикновено са между 3 и 5 хиляди, това е голяма загуба не само на хотелиерския бранш, но като цяло”, заяви Бистрин.

Други хотелиери от града също споделиха, че при евентуално затваряне на границата ще бъдат анулирани много резервации, но споделиха, че към момента по- големият поток от туристи идва от Турция, Англия и Румъния.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене