Петрич говори: Реформатори, ДСБ и СДС издигат екскмета Вельо Илиев за депутат

Бившият кмет на Петрич Вельо Илиев е най-обсъжданата номинация за кандидат-депутат от обединение ДСБ, СДС и Реформатори в града. Според коментарите, Илиев бил фигурата, която ще обедини трите политически партии и с него начело те биха могли да постигнат добри резултати. Все още обаче не са проведени срещи, на които това официално да бъде потвърдено.

Събранията по места започват в първите дни на февруари. Илиев щял да събере и наказателния вот към останалите играчи в битката за депутати, тъй като трябва да се признае, той има хиляди поддръжници в южния град. Все още не е ясно кои ще влязат в призовите места на ПП ВМРО, там битката е между Атанас Стоянов от Сандански и Стоян Божинов от Петрич. Прогнозите са, че ВМРО независимо от активността, която демонстрират ще вкарат 1, най-много 2-ма депутати от региона в парламента. Пълно затъмнение е в ПП ГЕРБ Петрич.

Танев със сигурност ще бъде номиниран, но кои са другите не е ясно. Става интересно на политическата сцена, говори се, че голяма част от кандидатите ще играят преференциално, което може да доведе до абсолютно разместване в листите.

П. Иванов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене