Свържете се с нас

Таблоид

Теглиш бърз кредит, начисляват ти лихва „свеж въздух“

Публикувано

на

Увеличават се жалбите на хора, взели бърз кредит, в който попадат редица неустойки и клаузи, задължаващи ги да платят много повече от отпуснатата сума. Често кредитополучателите биват мамени с неустойка „поръчител“ или начислена лихва „свеж въздух“, съобщава БНТ.

От Сдружението за правна помощ на потребителите препоръчват хората да бъдат особено внимателни при теглене на така наречените бързи пари, които крият много подводни камъни.

Жена, която за последните четири години е изтеглила над 10 бързи кредита от различни кредитни институции, сподели пред камерата на националната телевизия, че досега е била изрядна, но не и фирмите. Тя помолила екипа на БНТ да не показват лицето й.

Когато човек изпадне в безизходица се обръща към тях, защото му трябват внезапно пари да се вземат и когато нямаш възможност, споделя Мария. До момента тя не е давана на арбитражен съд, но е била заплашвана многократно, че това ще се случи, ако закъснее с вноските. Освен че трябва да върне парите със 100% отгоре, то в договорите й попадат различни нестандартни клаузи и лихви.

„Има лихва „свеж въздух“, лихва „застраховка“, не знам си каква и когато попитам те казват „Ние от какво ще си изкараме заплатите?“. Имам случаи, когато идват през нощта в 1 часа да подпиша договора за това, че имат много клиенти и за мен редът е в 1 часа през нощта“, разказва жената.

В много договори попада и неустойката „поръчител“, която също изнудва потребителите с допълнителни такси.

„Схемата е следната: Сключвате заем, а на следващия ден вие трябва да осигурите N на брой поръчители до 25 години с 2000 лева заплата и ако не го сторите това, дължите определена сума пари“, обяснява председателят на Сдружение за правна помощ на потребителите адвокат Димитър Деков.

Той съветва хората да не прибягват към бързите кредити, а ако го сторят, да четат внимателно договора.

E79 News

коментара

Таблоид

Замърсяването на река Струма е причинено от авария на ТЕЦ-а в Перник

Публикувано

на

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ “Република“ в Перник е причинила замърсяване на река Струма, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда.

Замърсяването е било в участъка от квартал “Мошино“ в град Перник до моста при газостанцията до бившия завод “Кристал“.

Сигнали за него са постъпили от граждани на „зеления” телефон. При извършената проверка от РИОСВ не е констатирано наличие на умрели патици и риби. В района на новопостроения мост в квартал “Варош“ експертите са видели над 20 патици.

Патици са открити при обхода и на моста при газостанцията до завод “Кристал“. От РИОСВ-Перник информират гражданите на Перник, че аварията е отстранена. Експертите от инспекцията поясняват още, че шламовете не са опасни за биоразнообразието.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Колони от автомобили са се образували на граничен пункт „Кулата”

Публикувано

на

Колони от автомобили са се образували на граничен пункт „Кулата” и в двете посоки. Това съобщава „Фокус”.

Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ