Манджуков носел чанта с дрога в момента на разстрела

Манджуков

Скандалният варненски бизнесмен Борислав Манджуков е носел дрога по време на убийството му в столичния комплекс „Бокар“ на 24 март тази година. Това разкриват пред „Телеграф“ очевидци присъствали на огледа.

„В дясната си ръка държеше чанта. Оттам полицаите извадиха малки пликчета, много на брой, пълни с прах. Той беше бял на цвят. Всички казаха, че става дума за наркотици“, обясни млад мъж, пред очите на който са били проведени процесуално-следствените действия. По думите му освен пакетчетата във въпросната чанта е имало и дамски обувки.

„Лямата ръка на убития също беше заета. В нея държеше много рекламни листовки. Не мога да кажа дали ги беше взел от пощенската кутия или преди това“, допълва свидетелят. От задния зжоб на жертвата било извадено друго пакетче, в което също се съдържал прах – ял на цвят. „Разследващите записахаха, че има твърда консистенция“, уточнява младежът, цитиран от БЛИЦ.

След като е получил два смъртоносни куршума в гърба, които минали през сърцето и гръбначния стълб на бизнесмена, той живял още няколко секунди. „Разбрал е какво се случва. Инстинктивно е опитал да потърси спасение. Със сетни сили е успял да отвори вратата на блока, направил е няколко крачки, след което е паднал. Останал е жив още няколко секунди, през които е виждал и съзнавал всичко. До последно е бил с отворени очи. Така е издъхнал“, обясняват криминалисти.

Информацията за покушениеот е подадена на тел.112 от млада танцьорка, който отивала на репетиции в зала, която се намира в съседство. Според криминалистите като се има предвид как е живял и в какви далавери е бил забъркан  поръчката за покушението може да е дошла от 100 места. „Версиите са  по-скоро свързани с работата му, но не са конкретизирани“, посочват криминалистите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене