Григор Георгиев трогна българската агитка в Австралия

Българската агитка в Мелбърн трогна видимо Григор Димитров след първия му двубой на Australian Open 2017
Най-добрият български тенисист победи със 7:6 (2), 6:3, 6:3 участващия с „уайлд кард” представител на домакините Кристофър О’Конъл след 121 минути.

„Той (О’Конъл) игра пред родна публика, беше изключително вдъхновен и направи няколко невероятни удара. Той заслужава уважение за представянето си”, бяха първите думи на Гришо, „Първият мач винаги е труден. Като цяло съм доволен от себе си и от начина, по който играх”.

Запитан на какво се дължи прогреса в играта в последно време, Димитров каза следното: „Здрава работа, отдаденост, това са простите неща. Мисля, че направих много добра предсезонна подготовка с моя екип и това дава резултат. През последните 5-6 месеца играя на високо ниво, много съм щастлив от прогреса, който бележа, но въпреки това знам, че ми предстои още много тежка работа”.

Ракета №1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу Хьон Чунг от Корея в нощните часове българско време утре в двубоя от 2-ия кръг на Аустрелиън Оупън.

Двубоят на Григор е втори на корт „Хайсенс Арина“ и е веднага след двубоя между Сара Ерани и Екатерина Макарова, който стартира в 02:00 часа българско време, а Гришо излиза веднага след този двубой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене