Д-р Камелия Присадашка: В „Мона Лиза“ ще прилагаме най-модерните клетъчни терапии и антиейджинг процедури у нас

Специално за Топ Преса интервюто взе Силвия СТОЯНОВА

След броени дни в София ще бъде открита най-голя­мата в България Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии „Мона Лиза“. В нея ще се предлагат медицин­ски процедури без аналог на Балканите. С каква апа­ратура разполага и какво ще предложи на пациен­тите у нас, разговаряме с един от водещите й дерма­толози д-р Камелия Приса­дашка.

– Д-р Присадашка, Вие сте един от водещите дер­матолози в най-голямата у нас бутикова клиника за естетична дерматология и пластична хирургия – „Мона Лиза“, която отваря врати в София след броени дни. Какво ще предложите на па­циентите и с каква апарату­ра разполагате?

– “Мона Лиза” всъщност не е просто клиника, а Ака­демия за естетична медици­на, антиейджинг и клетъч­ни терапии, защото нашата концепция е различна. Ние ще се грижим не само за добрия вид на кожата на па­циентите, но ще изготвяме цялостна програма за запаз­ване и подобряване качест­вото им на живот в хода на остаряването. В Академията ще има последно поколение израелска лазерна апара­тура за лечение на дерма­тологични заболявания, не­желано окосмяване, както и съвременно, напълно без­болезнено лазерно подмла­дяване на кожата, чрез кое­то се ускорява клетъчната регенерация и се стимулира производството на нов кола­ген, без да остават следи по кожата след процедурата. Клетъчните терапии са бъ­дещето на медицината. Те навлизат в областта на он­кологията, автоимунните за­болявания, ревматологията и още много други области на клиничната медицина. При нас ще се провежда т. нар. плазмафереза от све­товноизвестния руски учен проф. Валерий Войнов. Той е създател на апарата, с който се изчиства кръвната плаз­ма от натрупаните токсини. По този начин се забавя ста­реенето на организма и се съхранява доброто качество на живот по-дълго време.

– Какви са съвременните тенденции в дерматология­та и антиейджинга, които ще прилагате в „Мона Лиза“?

– Съвременните тенден­ции в дерматологията са свързани с изграждане на индивидуален подход към всеки пациент, с изготвяне на програма за подобрява­не както на външния му вид, така и на здравословния му начин на живот. В „Мона Лиза“ ще изготвяме индиви­дуална оценка на лицето и ще се препоръчваме най-до­брите варианти за възста­новяване повърхността на кожата, както и на загубите на обеми и симетрия. Изгот­вянето на програмите може да включва както инжектиране на ви­сококачествени, ут­върдени в световен мащаб дермални филъри, ботулинов токсин, и др., така и прилагането на най-съвременните апаратни процедури за стимулиране об­разуването на нов ко­лаген, повлияване на дерматологични за­болявания като акне, розацея, онихомико­зи, безболезнено сп­равяне с нежеланото окосмяване и др. Ес­тетичната медицина и антиейджинга са термини, свързани не само с малки козме­тични корекции, а с цялостен поглед към организма на паци­ентите. Естетичната медицина се развива и усъвършенства по­стоянно с разработ­ването на авангардни про­дукти и иновативни начини за използването им. Ако до преди 10 години се е зани­мавала основно с увелича­ване обема на устните и по­пълване на назо-лабиалните гънки, то днес се мисли от къде всъщност е започна­ло остаряването на дадено лице и се правят корекции на области, чиито загуба на обем и плътност е довела до отпускането на кожата на лицето. Освен това в наша­та Академия ще се прилага мултидисциплинарен под­ход към пациентите и ще се извършват консултации с ендокринолози, нутрицио­нисти, акушер-гинеколози и други специалисти, с цел преодоляване на негативни­те последствия от остарява­нето на организма.

– Какво ще посъветвате Вашите бъдещи пациенти? На каква възраст най-ра­но да се обърнат към Вас и какви очаквания и резулта­ти могат да имат тези от тях, които по ред причини се об­ръщат към Вас в по-напред­нала възраст?

– Най-важното е пациен­тите да провеждат консул­тации и процедури при сер­тифицирани лекари, обучени да работят със съответните продукти. Няма строго оп­ределена възраст, на коя­то трябва да се започнат антиейдж процедури. След 25г.-възраст кожата започва да се променя, като посте­пенно се отпуска, поради за­губата на колаген, еластин, вода. Тогава е препоръчи­телно да се започне с мезо­терапия с хиалуронова ки­селина, за подобряване на хидратацията, изглаждане на фините линии и бръчки, изравняване на тена, подо­бряване на тургора на кожа­та. Друга процедура е т.нар. 4D- лифтинг на кожата, коя­то е напълно безболезне­на, подходяща и при млади пациенти, която също води до стимулация на колаген и еластин, повлиява фините бръчки, стяга кожата. При пациентите в по-напредна­ла възраст, при които не са провеждани антиейдж процедури, е необходимо да се направи индивидуал­на комплексна програма за справяне с „белезите“ на остаряването. Тя може да включва както апаратни, така и инжекционни проце­дури, хранителен режим и др. Тези пациенти не бива да имат очаквания, че ще вър­нат времето назад с 20 го­дини, но при тях ще успеем да подчертаем естествената им красота за възрастта на която са, като придадем све­жест с прилагането на мал­ки, неинвазивни козметични корекции.

ВИЗИТКА

Д-р Камелия Присадашка е клиничен дерматолог в ДКЦ „Софиямед” и е част от екипа на най-голямата у нас Академия за естетична ме­дицина, антиейджинг и кле­тъчни терапии “Мона Лиза”. Тя е специалист в областта на естетичната дерматоло­гия. Преминала е курсове за подробно изучаване на анатомичните структури на лицето и тяхната промяна в хода на остаряването, за ця­лостна оценка на кожата, ли­цевите структури и състоя­нието на организма преди започване на антиейджинг терапия, за незабавно реа­гиране при проява на стра­нични и нежелани реакции, настъпили след инжектира­не на субстанции в кожата. Има сертификати за работа с лазери, дермални филъри, ботулинов токсин, мезотера­пия, PRP терапия, химически пилинги. Има завършени практически курсове по кри­отерапия, дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматохирургия. Участник е в общоевропейската кам­пания за превенция на рака на кожата „Евромеланома”. Наградена е за участие в Първи национален симпози­ум „Млад хематолог”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене