Миньор се избъзика на тел. 112: Гард на Бойко Борисов ме нападна, иска да запали къщата ми

Миньор е глобен 1000 лв. от съда в Дупница за два фалшиви сигнала на тел. 112. През август миналата година Ангел Петков, който е от с. Мало село, община Бобов дол, през 20 минути в един ден подал два фалшиви сигнала на тел. 112. В 21,20 ч. Ангел Петков заявил на оператора, че е нападнат от млад мъж от Бобов дол, който работи като охранител на Бойко Борисов. Твърдял, че нападателят пристигнал заедно с баща си и му търсели някакъв телевизор. Обаждането е било прието от оператор на тел. 112 и предадено на РУП – Бобов дол. В 21,36 ч. последвало ново обаждане от Ангел Петков, в което той твърдял, че бодигардът на Б. Борисов и неговият баща го заплашват, че ще му запалят къщата.

Докато миньорът подавал втория сигнал, патрулка от Бобов дол вече пътувала към посочения адрес в Мало село. При проверката се оказало, че няма никакъв скандал, нито закана срещу А. Петков.

От РУП – Дупница са сигнализирали прокуратурата за фалшивите сигнали, подадени от миньора А. Петков на тел. 112. Срещу него е повдигнато обвинение.

Съдия Мая Гиздова от Районен съд – Дупница е наложила административна глоба от 1000 лв. на А. Петков за фалшивите сигнали. Решението й може да се обжалва в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене