Жена направи аборт в дома си, не казала за 5-месечния плод, останал в жилището й

39-годишна жена от Симитли е приета по спешност за болнично лечение, след като направила аборт в дома си. Инцидентът станал през нощта завчера и вдигна на  крак медици и служители на реда.

Първоначално сигнал за изпадналата в безпомощно състояние жена е подаден от близките й. Оплакванията й били за обилно кървене. Жената е приета в акушеро-гинекология, предприети са спешни действия за овладяване на състоянието й.

Младата жена, която има други деца, не съобщила, че е била бременна. Въпреки че на място в дома й е оказана първа помощ от спешен екип, не разкрила, че има изхвърлен плод около 5-ия месец и той останал в жилището. Едва на следващия ден след взети спешни мерки плодът е транспортиран за извършване на аутопсия от съдебен лекар, уведомена е и полицията.

Служители от ОД на МВР – Благоевград са снели обяснения от приетата за лечение симитличанка. Тя е стабилизирана. Няма опасност за живота й, назначено е антибиотично лечение и остава под активно наблюдение в болница. Изяснява се дали се касае за криминален аборт, или е получен спонтанно и не е успяла да го задържи. Работата по случая продължава.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене