Адвокатка от Гоце Делчев паркира белия си „Мерцедес“ както си иска

Лошо паркирани коли пречат за почистването от снега на улиците в Гоце Делчев и това се оказва сериозен проблем, сигнализират читатели на вестник „Струма“. Най-големият проблеми при придвижването на автобуси и автомобили в Гоце Делчев през последната седмица, която беше най-снежна от години насам, отново се оказа улица „Пейо  Яворов“. Улицата е най-натоварената откъм автомобилен трафик, защото е връзката от централния булевард към двете автогари и градския пазар, по нея се придвижват и работещитте в „Пиринтекс“ и други по-малки местни фирми, разположени в тази част на града. Това е и най-тясната улица и паркиралите коли са сериозен проблем. Редовната паркирала кола там е на известната местна адвокатка Валя Рупчина, която живее в блок на ул. „Пейо Яворов“, но няма гараж. Белият й „Мерцедес“ редовно създава трудности при преминаването на всякакви видове превозни средства. От седмица насам возилото й не е мръднало от мястото, вероятно адвокатката ползва отпуск, но не е нормално колата й да стои денонощно и да създава неудобства при натоварения трафик, гневят се  превозвачите по регионалните и  националните линии.

Неврокопчани припомнят, че допреди година имаше изземване на паркирали на същата улица неправомерно коли с „паяк“. Стотици жители на Гоце Делчев и гости от региона бяха глобени за неправилно паркиране в тази част. Сега обаче катаджии почти не се мяркат, заради което хората се питат дали причината не е, че там паркира въпросният бял  „Мерцедес“ на топадвокатката Валя Рупчина, която е силна фигура в града и общината – два мандата  е общински съветник от листата на сегашния председател на местния парламент Ангел Гераксиев. На последните избори тя не успя да влезе в ОбС, но все още е влиятелна личност.

„Защо като е адвокат не спазва поне условията за паркиране? Толкова ли не може да си направи гараж, та да не затруднява движението по най-натоварената улица в града?“, пита Исмаил Ходжов, който пътува всеки ден за работа в Гоце Делчев.

„Бях болна, колата вече не е там, а пред офиса ми, тъй като се върнах на работа“, това бе лаконичният отговор пред „Струма“ на  адвокат Рупчина.

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене