Свържете се с нас

Интервюта

Димитър Митов: След дълго чакане станах социален асистент на сина ми, болен от детска церебрална парализа

Публикувано

на

Валентин ГЕРЧЕВ

Димитър Митов е баща на син, който от раждането си досега боледува от дет­ска церебрална парализа. Мъжът от петричкото село Беласица наскоро е одо­брен за социален асистент, на половин щат. Признава, че този ден е чакал, откак­то се родило детето му. За­това обаче той е преживял лишения и куп спънки от институциите. По този по­вод разговаряме с него.

– Г-н Митов, имате повод да се радвате. Със заповед на кмета на Петрич сте на­значен за личен асистент на болния си син. Разкажете повече за това?

– Синът ми Стоян от 38 го­дини е труп на легло. Така е, откакто се е родил. Запове­дта ми е връчена на 5 декем­ври 2016 година. У мене е. Доволен съм, че са ми отпус­нали някаква помощ. До ден днешен не съм получавал и една стотинка. Досега никой не ми обръщаше внимание, защото не съм имал право да кандидатствам за личен асистент. Понеже пенсията ми е била голяма. Не знам ти що глупости. Аз съм сам, вдовец. Жена ми е почина­ла. И детето го гледам аз. Това е положението.

– За тези четири часа как­во възнаграждение ще по­лучавате?

– На месец 220 лв., така пише в заповедта.

– А с тези пари дали е възможно да се гледа това дете?

– Аз само дрехи и гащи не мога да му купя. По три пъти той се посерва и попиква. Не може да каже дали му се пика или ака. Нито може да седне. Абе – труп. Умрел човек. Само че диша. Нито може да ти каже какво иска, нито нищо.

– На колко годи­ни е?

– На 38 години е.

– От какво е предизвикана бо­лестта му?

– Повредиха го при раждането. Но ни лъгаха до­сега. От осем-де­вет години все ни казваха: „Ще се оправи, ще се оп­рави!“.

– Всъщност каква е лекарска­та диагнози ?

– Детска церебрална парализа. Няма лек за тази болест. Той цял жи­вот пие ле­карства. Не е спрял. Су­трин, обед и вечер по­стоянно е на хапчета. Ле­чение няма!

– Тогава вие как се справяте сам?

– Само аз си знам.

– Няма ли някоя жена да ви пома­га?

– Никой не довада. Имам една майка на 90 години, и тя идва. Ко­гато, както днес, съм в Петрич, тя е при него. Да му даде во­дичка. И ако се посере, да го обслужи там. Защото прави всич­ко партал. Всичко из­мърсва.

– На кого ис­каш да благода­риш?

– На кмета. На друг на ни­кой. Тук в кметство­то имат един Би­серков – един лъ­жец. Той за мен е един айдук и нищо дру­го.

коментара

Реклама
loading...

ВИДЕО

СВОБОДНИ ДУМИ епизод 1! За Свободата на словото и новина ли е, че един журналист е осъден!

Публикувано

на

Първото коментарно и аналитично предаване на Топ Преса, публицистичната сензация СВОБОДНИ ДУМИ стартира пред иминути в нашия канал Топ Преса в https://www.youtube.com! Можете да го гледате тук :

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Първо в Топ Преса! Генерал от Тешово командва втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора!

Публикувано

на

„Генерал от с. Тешово командва 2-ра Тунджанска механизирана бригада в гр. Стара Загора”.

Бригаден генерал Стоян Шопов встъпи на 15 август, в длъжност „Командир на 2-ра механизирана бригада”. Той прие длъжността от досегашния командир бригаден генерал Костадин Кузмов. На тържествения ритуал, който се проведе в района на Тунджанската механизирана бригада в гр. Стара Загора, присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, както и офицери и цивилни служители от командването на Сухопътните войски.
Генерал-майор Михаил Попов поздрави новия командир на бригадата и му пожела бъдещи успехи на командирското поприще.
Бригаден генерал Стоян Шопов благодари за оказаното доверие и за подкрепата на досегашния си командир, за споделения опит по време на службата и за здраво поставените основи, върху които военнослужещите от бригадата да стъпят и да продължат да надграждат. Той заяви, че личният състав притежава потенциал и способности за успешно справяне с предизвикателствата и изрази увереност, че „бригадата ще пребъде като елитно формирование от състава на Сухопътните войски“.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от бригадата и официално подписване и утвърждаване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада”.

Бригаден генерал Стоян Шопов е роден през 1970 г. в с. Тешово, Благоевградска област, където завършва основното си образование. След завършване на средното си образование в Техникум по електротехника в град Гоце Делчев е приет в Техническия университет в София през 1988 г., но по тогавашните закони е трябвало да отбие войнишката си служба преди да поеме по студентския път. 

ОТКРОВЕНО И СУПЕР ИНТЕРЕСНО ИНТЕРВЮ С БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ СТОЯН ШОПОВ ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК СПЕЦИАЛНО ЗА ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД! 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ