Най-младият дипломиран фитнесинструктор в Благоевградско – Румен Аленов: За мен фитнесът не е просто спорт, а средство за изграждане на характер

Ралица ВАСИЛЕВА
Румен Аленов Карасмилов е 19-годишен младеж от гр. Гоце Делчев, който само преди няколко месеца завърши средното си образование в Природоматематическа гимназия „Яне Сандански“. В момента е студент в Техническия университет в гр. София, а се занимава с фитнес от около 3 години, което обаче не му попречи да стане най-младият лицензиран международно признат сертификат за треньор по фитнес и културизъм.
Ето какво каза той пред нашата медия: „Спортът винаги е бил част от мен още от ранна детска възраст. От малък мечтата ми бе да бъда футболист и родителите ми ме записаха в местен футболен клуб. Бях доста пълничко и комплексирано дете. Бях доста унижаван от по-слаботелесните ми съотборници а и често от треньорите. С течение на времето, усетих как мечтата ми да бъда футболист, започна да се отскубва. Бях доста объркан, докато веднъж много близък мой приятел, ме заведе да направим „една тренировка“ в залата. Постепенно дойде и втората такава, третата и така се превърна в страст, която до ден днешен живее в сърцето ми.
Обичам този спорт, защото за разлика от другите спортове, всичко зависи само и единствено от мен. За мен фитнесът не е просто спорт, а средство за изграждане на моя характер. Един истински спортист не би трябвало да показва само това, което може на терена(залата), а да покаже характер и извън нея. Културизмът е 70% хранене, 20% възстановяване и само 10% тренировки. Именно спазването на стриктния режим(хранене, възстановяване, тренировки) изгражда характера на истинския спортист.
До момента имам около 150 изготвени индивидуални програми. Работя с хора на всякаква възраст и мисля, че възрастта не е оправдание. Спортът е здраве, а здравето – щастие.
За мен няма оправдания. Където и да отида, каквото и да правя, винаги ще намеря начин да спазя храненето и тренировките си, независимо от обстоятелствата.
Въпреки, че много хора са доволни от моите програми и показват видни резултати, все още съм в началото. Не бих могъл да кажа, че съм „про“. Пред себе си имам една безкрайна стълба за изкачване. Защо безкрайна ли? Защото не мисля, че когато стигна последното стъпало, ще бъда готов да спра. Имам доста планове и то някои от тях, са на път, скоро да бъдат реалност. Това е само началото!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене