Изпотрошихме се по улиците! 7 приети в ортопедия на МБАЛ – Благоевград

Седем потрошени при падане са приети в ортопедия на благоевградската болница в един ден, след като са обслужени от спешните екипи, съобщи началникът на спешно отделение д-р Владимир Рабаджийски.

Той поясни, че получените травми са в областта на гривнената става /китката/ на ръката и на глезена. Първите пациенти са приети завчера около обяд, основна група са хора в активна възраст, които са тръгнали или се връщали от работа или на път до магазина за пазаруване. Сред приетите са 44-годишен мъж с контузия на раменна става, 51-годишна със счупена китка, 47-годишна и 58-годишна жена са с  фрактура на  глезена. Инцидентите са станали на заледени участъци в центъра на Благоевград, в село Бело поле и кв. „Грамада”. По спешност с травма на крака е приета в МБАЛ – Благоевград и 65-годишна жена, паднала в Сандански.

Вече трета седмица продължава и засиленият прием на пациенти с усложнения от грип във вътрешно и детско отделение на болницата.

Петима с бронхити с дихателна недостатъчност са приети вчера във вътрешно отделение. В момента детско и вътрешно отделение в МБАЛ – Благоевград са пълни.

Както вестник  „Струма“ писа, грипната епидемия бе обявена в петък, след като заболяваемостта достигна епидемиологичните стойности 383 на 10 000 души. Най-засегната е възрастовата група от 5 до 29-годишни. Грипната ваканция за учениците от община Благоевград по предписание на Регионалната здравна инспекция пък бе удължена до 11 януари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене