За седма поредна година община Сатовча проведе успешна кампания за набиране на средства за децата сираци

За седма поредна година община Сатовча проведе успешна кампания за набиране на средства за децата сираци и децата с трайно увреждане до 16 годишна възраст.
Седми пореден път дарители зарадваха семействата на много деца от общината, към които съдбата е била неблагосклонна. За пореден път всички ние доказахме, че доброто съществува, и че то е заложено в нас, че винаги може да се прояви. В навечерието на Новата година екип от Общинска администрация Сатовча предостави определените парични средства на децата сираци и децата с трайно увреждане до 16 годишна възраст чрез пълнолетен член от семейството. На децата сираци, които са абитуриенти се предоставиха по 700 лева, а на всички останали деца сираци от детските градини и училищата, както и на децата с трайно увреждане до 16 годишна възраст по 450 лева. Благотворителната инициатива на кмета на общината д-р Арбен Мименов седма поредна година се подкрепи от всички вас благодетели на кампанията – общественост, местни бизнесмени, както и благодарение на активното участие на кметовете на населени места, общински служители и учениците от училищата в
селата: Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен. За пореден път дарители в каузата бяха Цветан Кавраков от село Сатовча с изработена от него самия картина от пясък „ Тютюноберачка“ и Ахмед Избищанлиев от село Годешево с изработена от него дърворезба. Тази година Атанас Зехиров от село Кочан предостави футболна тениска с автографи на играчите от ПФК „Берое“ – Стара Загора, Любомир Кумбаров от село Кочан , който е Републикански шампион по борба свободен стил и собственик на клуб по борба в Лондон предостави 2 броя тениски, ученици от село Сатовча предоставиха свои произведения: картините от пясък „Птици в полет“ и „Зимна импресия“, както и красиви макети на коледни елхи, ЕТ „Руска Петрова“ гр. Гоце Делчев предостави нов 42 инчов телевизор. Като организатор на благородната кампания кметът на общината благодари на всички дарители, благодетели и доброжелатели, без които този пореден невероятен успех не би могъл да се постигне. За тяхната съпричастност и щедрост донесла радост и подкрепа на 87 семейства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене