Разложката волейнационалка А. Боздева блокирана на летището в Анкара, екснаставникът на орлетата Н. Шенсой закотвен в Истанбул

Разложката волейболистка Ани Боздева остана блокирана на летището в Анкара заедно със съотборничките си от девическия тим до 20 г. на страната ни и прибирането у дома се отложи поне с 48 ч. Самолетните неволи възникнаха заради ужасяващите метеорологични условия  – голям сняг и арктически студ в турската столица, което попречи на селекцията, водена от Димо Тонев, да отлети за Истанбул, откъдето да тръгне за родината. Боздева и компания престояха на аерогарата до малките часове на нощта, но бяха принудени да се върнат в хотела си в очакване времето да се подобри. Всички полети, насрочени за вчера и днес, са отменени, над 500 забрани за излитане предизвикаха хаос на истанбулския аеропорт. По предварителни разчети нашите момичета трябваше веднага след световната квалификация с Турция в събота вечерта да отпътуват от Анкара за мегаполиса и оттам да хванат връзката за България, но леденият капан щракна и удължи престоя на тима в югозападната ни съседка. На игралното поле съставът ни записа поражение с 0:3 от домакините, но съхрани надежди да попадне сред най-добрите втори в предварителните групи и да продължи в следващия кръг на пресявките, ако не се получат сензационните резултати в другите потоци. Българките и туркините са единствените две формации в гр. В след отказа на Австрия и Финландия.

Потърпевш от лошото време оттатък Капитан Андреево се оказа и бившият треньор на ОФК „Пирин“ Наджи Шенсой, който вече два дни чака да се вдигне забраната, за да хване самолет за Скопие и да пристигне навреме за началото на подготовката за пролетния полусезон на своя „Пелистер“ /Битоля/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене