Истински кошмар! Бялата смърт взе три жертви в Кюстендил!

Най-студено тази нощ е било именно в града, термометрите са измерили минус 26 градуса

Студът взе три жертви в Кюстендил. Тази нощ там е било и най-студено – минус 26 градуса, предаде Нова телевизия. Повече подробности не бяха съобщени.

Дни наред продължават да са без електричество няколко села в областта, до които достъпът е труден. „Дефектирал е единият автомобил на фирмата, която почиства пътищата. Имаме проблеми, засега са непочистени пътищата за Бобешино, за Церовица, за Долно село и махали към Ръсово“, заяви пред „Нова телевизия“ главният експерт в община Кюстендил Ивайло Чалъков.

Хиляди жители на Перник пък са без парно и топла вода в минусовите температури. Проблемите са започнали още на 3 януари.

Три общини са обявили бедствено положение – Тервел, Добричка Община и Генерал Тошево. Около 30 населени места са без ток и вода.

Спасителна операция, в който са участвали пожарникари от Монтана, е била организирана, за да бъде измъкната от преспите линейка с родилка в нея. Това каза за “Дарик” областният управител на Монтана Ивайло Петров.

Сняг вали в областите Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход „Република“.

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Намалена е видимостта заради мъгла в областите Силистра, Варна, Разград, Шумен.

Ограничено е движението на всички МПС в целите области: Силистра, Разград, Добрич, Шумен.

Движението по магистрала „Тракия“ е възстановено. Магистралите „Струма”, „Марица“,  „Черно море“ и „Люлин“ са отворени и няма ограничение в движението на автомобилите. Пускат се включително и тежкотоварните камиони.

Затворени обаче остават проходите „Върбишки”, „Дюлински”, „Златишки”, „Котленски”, „Твърдишки” и „Троянски”.

В София се обработват пътищата, по които се движи градският транспорт и основните пътища по кварталите.

Междублоковите пространства и тротоарите остават задължение на гражданите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене