Аварира пътническият влак София-Кюстендил, всички влакове се движат със закъснение

Всички влакове от и към Централна гара София се движат със закъснения поради снегонавяване и обледяване на стрелки. Това съобщават от Националния щаб. Поради блокиран влак без пътници е преустановено движението в междугарието по линията в Добрич – Кардам. Останалата жп мрежа в страната е проходима при зимни условия.

Всички влакове се движат със закъснение, като движението се осъществява при тежки зимни услови. Нощният влак Варна-Горна Оряховица-София се движи със закъснение 208 минути, Варна-Карлово-София със закъснение 220 минути заради късно тръгване от начална гара и изчакване на връзка с друг влак за прекачване на пътници.

Нощният влак София-Горна Оряховица-Варна е със закъснение 154 минути. Той е тръгнал със закъснение 145 минути. Влакът София-Карлово-Варна е със закъснение 223 минути. Тръгнал със закъснение 185 минути. Закъснението и на двата е поради замръзнали нагреватели на стрелките в Централна гара София.

От 19.00 часа снощи до 07.00 ч. днес са отменени 26 влака в участъците: Карлово – Бургас; Ямбол – Бургас; Варна – Бургас; Самуил – Силистра; Добрич – Кардам. Пътниците са прекачени на нощните влакове.

Очаква се отпътуването на 3 влака от Централна гара София със 100 минути закъснение заради замръзнали нагреватели на стрелките (София-Бургас; София-Варна; София-Карлово-Бургас).

70% от товарните превози на БДЖ „Товарни превози“ са отменени. Пътуват само влаковете за доставки към енергийната система (с въглища и гориво); Международният товарен поток се осъществява нормално.

Информация за закъсняващите влакове разпространиха и от БДЖ. От превозвача подчертават, че тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването от начална гара на повечето влакове. Това пък води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.

Към 11.00 часа нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Карлово – Варна, се движи с 235 минути закъснение. Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Горна Оряховица – Варна, е пристигнал със 151 минути закъснение на крайна гара. Със закъснение от 243 минути се движи бързият влак, пътуващ по маршрута Варна – Карлово – София.

Нощният влак по маршрута Варна – Горна Оряховица – София е пристигнал на Централна гара София с 250 минути закъснение.

Аварирал е пътническият влак по маршрута София – Кюстендил. Създадена е организация и пътниците са извозени с бързия влак от София за Благоевград, който се движи със 130 минути закъснение.

Отменени са пътническите влакове от Кюстендил до Гюешево и обратно, както и един пътнически влак между Кюстендил и Перник.

От БДЖ съветват пътниците да търсят най-точна информация от гишетата „Информация“, билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

За периода от 16.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин екипите на ГДПБЗН-МВР са реагирали на 54 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка. Изтеглени са 10 автомобила, изведени са над 85 души от блокирани в преспите автомобили и влакове. Към момента няма бедстващи хора.

Обявено е бедствено положение на територията на общините Аксаково и Суворово в област Варна и на територията на община Лозница, област Разград.

Сняг вали на места в Централна Северна България, в крайните югоизточни райони и в Софийско. Между 25 и 40 см е дебелината на снежната покривка в Западна и Северна България. Най-голяма е в района на Враца, където достига 55 см. В Южна България снегът е между 5 и 18 см. /News.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене