Сезнация! Димитър Бербатов пред трансфер в шампиона на Англия

Работим по трансфер в Англия, призна мениджърът Емил Данчев

Мисия Лондон започва за Димитър Бербатов!

Голмайсторът на Висшата лига от 2011 г. е готов да се завърне с гръм и трясък на Острова, като „Лестър“ е един от кандидатите за него, научи „България Днес“.

„Работим по трансфер на Митко в Англия, но не очаквайте от мен да коментирам слухове и спекулации, преди да има подписан договор черно на бяло“, коментира мениджърът на нападателя Емил Данчев.

За разлика от мнозина други агенти, представителят на Бербатов никога не си позволява да оценява и анализира различните варианти пред своя клиент.

Но и никой не е в състояние да спре лавината от коментари и предположения за бъдещето на нападателя, който изобщо не е забравен от феновете в Англия.

Поне засега интересът на „Лестър“ към Бербатов изглежда най-сериозен и затова има няколко важни причини.

Причина №1 е мениджърът на „лисиците“ Клаудио Раниери. Той отлично познава качествата на звездата от Благоевград от времето, когато двамата работеха заедно в „Монако“. Българинът беше привлечен в княжеството през зимната пауза на 2014 г. и зарадва претенциозната публика на стадион „Луи II“ с незабравими моменти.

След това Раниери беше заменен в „Монако“ от Леонардо Жардим, а Бербатов напусна монегаските през лятото на 2015-а, за да премине в гръцкия ПАОК.

Сега се отваря нова възможност Раниери да привлече магическия български нападател.

„Лестър“ все още е действащият шампион на Англия, но през този сезон отборът е много далеч от върха и ще се бори за оцеляване.

Голаджията Джейми Варди, който се превърна в герой за „лисиците“ с представянето си в миналата кампания, сега е бледа сянка на себе си. Раниери се нуждае от класен играч, който да му бъде конкурент и да дава по-различни възможности за атаката на отбора.

На всичко отгоре Бербатов ще излезе без пари на шампионите, защото е свободен агент. Трансферната треска на Острова тепърва ще се разразява с пълна сила и са възможни най-различни варианти. Говори се, че „Лестър“ се интересува също и от нападателя на „Лудогорец“ Джонатан Кафу.

Освен за „Лестър“ Бербатов е спряган също така и за закъсалите „Хъл Сити“ и „Суонзи“. За да сбъдне мечтата си и да поиграе още малко във Висшата лига, Митко е отклонил няколко много добри оферти от финансова гледна точка. Водещи тимове от САЩ, Австралия и Китай са били готови да го ангажират с договор за минимум година и половина. Но са получили отказ, поне докато съществува и най-малка възможност кариерата на голаджията да се възроди в Англия.

Димитър отдавна подготвя почвата за своето завръщане като футболист на Острова.

Той се появи в Манчестър, града, в който постигна най-големите успехи в своята кариера, в края на миналата година. Нападателят беше там заедно със своите трима най-близки приятели – Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Другарите на Бербо изкараха треньорски стаж при „червените дяволи“, а Димитър поддържаше форма с първия отбор.

Митко също се включи в обучителния процес под ръководството на мениджъра Жозе Моуриньо, въпреки че няма диплома за наставник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене