„Помилваха“ Вельо Илиев! Съдът отмени наказателно постановление срещу бившия кмет на Петрич, глобен за незаконно сметище

Районния съд в Петрич отмени наказателното постановление издадено от Директора на РИОСВ- Благоевград, според което на бившия кмет на Община Петрич Вельо Илиев му е наложена глоба в размер на 3000лв.

На 25.09.2014г. служители на РИОСВ – Благоевград извършили извънредна проверка в град Петрич за нерегламентирани сметища. При извършената проверка е констатирано, че в участъка от площадка на фирма „Александър- 49“ ЕООД в близост до ромската махала в Петрич е имало нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от растителен произход, отпадъци от разкомплектоване на МПС, производствени отпадъци и стари автомобилни гуми. Замърсеният участък бил с дължина около 400м., а площта му около 10дка. като отпадъците били разхвърляни по целия терен.

Съответно служителите на РИОСВ – Благоевград са дали предписания, по който в срок до 10 ноември 2014г. Вельо Илиев като кмет на Община Петрич е трябвало да изпълни. От РИОСВ- Благоевград с писмо- покана уведомили Вельо Илиев, че на 21. 11. 2014г. следва да се яви в сградата на проверяващия орган в Благоевград за съставяне на акт за установяване на административно нарушение като било подчертано, че и при не явяването му такъв ще му бъде издаден. На съответната дата бившия кмет Илиев не се явил и бил съставен акт в размер на 3000лв.

При връчването на акта в сградата на Общинска администрация- Петрич Вельо Илиев собственоръчно написал възражение като посочва, че отпадъците от протокола са извозени да депото.

На 21.04.2015г. въпреки възраженията на Вельо Илиев е издадено наказателно постановление от Директора на РИОСВ- Благоевград за наложено административно наказание „Глоба“ в размер на 3000лв. за извършено нарушение по чл. 19, ал. 3, т. 15 от Закона за управление на отпадъците.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене