Няма кой да ги прегледа! ТЕЛК – Благоевград връща пациенти, всички лекари болни

Пациентите от Първи състав на ТЕЛК – Благоевград в първия работен ден на Новата 2017 година не успяха да бъдат освидетелствани от лекарската комисия. Причината е, че двама от лекарския състав – председателят д-р Дюлгерова и д-р Янков, отсъстваха поради здравословни проблеми.

„Д-р Янков е в отпуск по болест вече втори месец, но комисията не е прекъсвала работа през този период, има назначен временно друг колега – д-р Рабаджийски, който е специалист по вътрешни болести”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

От вчера обаче в болнични е и председателката на ТЕЛК д-р Дюлгерова, което блокира работата на Първи състав. „Очаквам до края на седмицата или в началото на следващата д-р Дюлгерова да се възстанови. Пациентите не могат да бъдат прехвърлени към Втори състав на ТЕЛК с председател д-р Кашукеев, защото са разпределени по заболявания. Д-р Дюлгерова е невролог, а д-р Кашукеев е ортопед-травматолог”, поясни болничният шеф.

Нека хората да бъдат спокойни, всеки пациент, който е подал документи в картотеката, ще бъде консултиран, заключиха от ръководния екип на МБАЛ – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене