Нов световен рекорд в Банско! Апаши задигнаха за уникалните 60 секунди BMW Х5

Още в първите дни от новата година крадците в Банско се задействаха, чисто нов луксозен джип БМВ Х5, собственост на румънски турист, е изчезнал
Откраднат е в нощта между 1-и и 2-и януари от неохраняем паркинг. Джипът бил паркиран предната вечер около 17:30 часа, но встрани от паркинга на хотела, тъй като на него не е имало място. Той е чисто нов и е купен на лизинг преди по-малко от месец. Регистриран е на румънско дружество, съобщава.

Кражбата е заснета от видеокамерите на хотела. Тя е осъществена за по-малко от една минута – време, в което автоджамбазите са успели да отключат автомобила, да запалят двигателя и да го отмъкнат.

Работата по издирването на луксозния джип все още продължава, пише струма.бг. Полицията преглежда записите от пътните камери, за да се установи през кой от изходите на града са напуснали крадците.

Снети са и показанията на пострадалото семейство. Те са пристигнали в Банско на 29 декември, а престоят им е бил за четири нощувки. Почивката им свършвала точно в деня на кражбата. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК, което на този етап се води срещу неизвестен извършител.

Полицията в курорта работи и по установяване самоличността на нагъл крадец, отмъкнал портфейл от хотелска стая. В него е имало 4000 израелски шекела, кредитна карта и лични документи. Откраднатата сума се равнява на около 1950 български лева.

Обирджията е проникнал в стаята чрез разбиване вратата на терасата. Към момента на кражбата гостите на хотела не били вътре, излезли само за около 20 минути, а когато се върнали, установили липсата на портфейла.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене