Само ЧЕЗ може да помрачи настроението така: 11 000 от петричките села останаха без ток при минусови температури, с часове търсиха енергото, но напразно

Хората започват подписка за изгонване на „снабдителите“, които всяка година ги тормозят така многократно

Над 11 хил. души живеещи в Подгорския район в Петричка община останаха без ел. енергия за повече от 5 часа. В последния от поредицата почивни дни, в който всеки се подготвя за първия работен и учебен ден от новата година те нямат ток. Това доведе до сериозни затруднения за живущите, защото пък почти всеки се отопляват на ток.

Изнервените жители на селата са потърсили днес многократно някой от Ел. дружеството за отговор, защо и каква всъщност е причината да нямат ток- авария ли е или остарялата ел. мрежа. На телефона на дружеството в Петрич звъняхме няколко пъти, но там се включва телефонен секретар, който съобщава, че има авария и тя ще бъде отстранена до 21 часа.

Потърсихме и за коментар кметовете на подгорските села, но никой от тях не отговори на нашето обсъждане освен кмета на село Самуилово Кирил Стоянов, който в 20 часа вечерта нямаше ток. Според него причината е остарялата ел. мрежа, която не може да издържи на напрежението. „Това неудобство за жителите на Подгорския район се случва всяка година. В последно време ел. мрежа не издържа на голямото потребление и често се случва да нямаме ток. Жителите на селата са много изнервените от това. Изгарят им ел. уреди, но никой не отива да подаде жалба. Защото на хората не им се занимава.“ – каза кмета на Самуилово Кирил Стоянов.

Сред жителите на селата се коментира, че е редно да се вземат някакви мерки и най- вероятно ще започнат да събират подписка срещу ел. дружеството. Те се надяват някой да им обърне внимание и да предприети мерки за отстраняването на проблема им.

Към момента ток нямат селата Самуилово, Камена и Яворница.

www.sturma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене