В бял ковчег изпратиха Боби Манджуков

погребението на Манджуков

Малко над стотина опечалени се събраха днес около 13 ч в катедралния храм храм „Св. Успение Богородично“ във Варна за опелото на убития бизнесмен Борислав Манджуков. Нежелани присъстващи бяха медиите, които и без друго не бяха разбрали за траурното събитие, пише интриги.бг.

Информацията за предстоящия траурен ритуал бе пазена в тайна по настояване на роднините на покойника, чието тяло било транспортирано до Варна още снощи.

Дебеловрати момчета вардеха пред Божия храм, а после пред дверите му вътре, за не би някой непоканен да влезе и да наблюдава опелото. Фоторепортер се опитал да заснеме кадър пред църквата, но охраната го изпъдила веднага.

В бял ковчег бе положен Борислав, а службата се водеше от двама свещеници, които вложиха цялото си старание при четенето и пеенето на текстовете от Светото Евангелие. Много млади мъже и жени с цветя в ръце бяха дошли за опелото. Майката на Борислав, сестра му и приятелката му Лора бяха безутешни. Първа да се прости със сина си до ковчега сведе глава майката на Манджуков, която плачеше безутешно и целуваше мъртвия си син. Сълзи се стичаха по лицата на най-близките му хора, които обсипаха ложето на покойника с бели и червени рози.

Малко преди 14 ч траурният автомобил на „Обреди“ и придружаващите катафалката коли на близките на Борислав Манджуков потеглиха към старите варненци гробища, където е предвидено погребението.

Двама известни адвокати, които присъстваха на опелото в храма, отбелязаха, че едва 10 процента от помията, която се е изляла през последните дни по адрес на Манджуков, отговаряла на истината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене