Коледната ваканция за учениците от Югозападна България остава непроменена – до 4 януари

Това е според първоначално оповестената заповед на министъра на образованието и науката още от месец август

Това е в отговор на предложението на Синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“ поискаха в предложение до МОН дните 5 и 6 януари 2017 г. да бъдат неучебни заради повишената заболеваемост от грип, предимно сред децата и учениците. От синдиката предлагаха учениците да са на училище на 9 януари, а не на 5 януари.

От Министерството на образованието и науката напомнят, че грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град, според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30 процента от учениците, съобщава БНТ, цитирана от „24 часа“.

Заповедта се връчва на директорите на училищата, в които се налага обявяване на учебни дни за неучебни. Затова не е необходимо допълнително разпореждане от най-високата инстанция, а за наваксване на материала се извършва преструктуриране на учебното съдържание, посочват от МОН. Очаква се подобна мярка да бъде наложена в областите Пловдив, Бургас и Стара Загора с оглед на бързо нарастващия брой ученици, които са заболели от грип в последните дни.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене