Община Банско взе участие в 12 туристически борси в 8 държави за 2016 г.

Община Банско изпълни на 100 % плануваните за 2016 година участия в туристически борси и изложения. Планинската община успя да завоюва нови пазари и затвърди позициите си като предпочитана туристическа дестинация в редица страни.

Последното участие на Банско бе на бизнес форум „Делови партньори на Татарстан“ през м.декември 2016 година, където Банско рекламира туристическия си потенциал сред руската общност. По време на визитата, делегацията представляваща община Банско, проведе срещи с Министерството на туризма на Татарстан, със служители от дирекция „Туризъм“ към община Казан и с Камарата на туроператорите и турагентите в Татарстан.

На провелите се изложения бе представен богатият избор от възможности за настаняване от 5-звездни хотели с изискан амбиент, до уютни фамилни хотели и къщи за гости. Професионално оборудваните конферентни зали са предпочитани от чуждестранните компании като добра възможност за бизнес туризъм, а многобройните традиционни механи и ресторанти дават възможност да се опита както автентичната банска кухня, така и интернационална. Едно от големите предимства на града несъмнено е Ски зоната, която го прави утвърден зимен курорт №1, не само в България, но и в източна Европа. 400 машини за изкуствен сняг гарантират снежна покривка от м. декември до м. април.

Изложенията, на които беше презентирана туристическа дестинация Банско през годината са EMITT – Истанбул, Турция; ВАКАНЦИЯ HOLIDAY&SPA – София; IMTM – Тел Авив, Израел; SAJAM TURIZMA – Белград, Сърбия; SKOPJE TRAVEL MARKET – Скопие, Македония; Културен туризъм – Велико Търново; BELGRADSKI MANIFEST, Сърбия; Търговско изложение „ОБЩИНСКО ЕКСПО“ – к.к.Албена; TTR – Букурещ, Румъния; GREEK TOURISM EXPO – Атина, Гърция; TRAVEL TURKEY IZMIR – Измир, Турция; Бизнес форум „Делови партньори на Татарстан“ – Русия.

За зимен сезон 2017, Банско се пребори за 3 старта на Световната купа по сноуборд. Първият ще е паралелен слалом за мъже и жени на 3 февруари. На 4 февруари ще се проведе сноуборд крос за мъже и жени. На 5 февруари пък ще е паралелния гигантски слалом, също за мъже и жени.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене