Домът на директора на ДГС – Белица Иван Богданов спечели конкурса за „Най-добре коледно украсена къща”

Домът на директора на ДГС – Белица Иван Богданов и съпругата му, стоматоложката д-р Лиляна Самарджиева, спечели конкурса за „Най-добре коледно украсена къща”. Красивият дом на горския шеф целият е облян в светлини, а пред него се издига четириметрова елха, аранжирана с красиви коледни звезди и коледни украшения.

Чаровната им дъщеря Магдалена прие с благодарност грамотата и паричната награда от името на родителите си, но дари средствата на жена от Белица, страдаща от тежко заболяване.

Не само журито, представлявано от заместник-кметовете на общината Сабит Гагъм, Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, но и жителите на града признаха, че домът на сем. Богданови заслужено е грабнал приза тази година.

Второто място в конкурса беше отредено за дома на Павел и Гергана Тричкови. Журито определи и две трети места, спечелиха ги сем. Васил и Мая Попови, и Георги и Христина Зотеви. Три семейства пък си поделят четвъртото място – Велчо и Ваня Галеви, Васил и Росица Галеви, и Дарчо и Величка Златанови.

Награди бяха връчени и в конкурса „Моето вино е най-добро”, в който се съревноваваха десетки любители, производители на бели и червени вина от община Белица. Първото място за най-добро бяло вино компетентното жури, в което бе и старши експертът в „Хуманитарни дейност“ в община Белица Крум Попов, отсъди на Иван Мадолев. Второто място отиде при Александър Попов, третото беше отредено за Георги Мадолев. Журито му отреди първото място в конкурса за червени вина, второто място зае Павел Тричков, а третото – Иван Андреев.

Много вълнуващи емоции и радостни вълнения внесе сред беличани и гости на града културната програма, представена от самодейците при читалище „Георги Тодоров – 1885“ и със специалното присъствие на мечоците от Парка за танцуващи мечки Боби и Гошо.

Всички присъстващи на коледното тържество преживяха вълшебното блаженство на Рождество Христово. То започна с официално връчване на удостоверение за временно жителство в гр. Белица на Дядо Коледа. Добрият старец получи удостоверението за срок от една коледна нощ до окончателното раздаване на пълния чувал с подаръци и за благословия на всички жители и гости на общината. То му беше връчено лично от кмета Радослав Ревански, който отправи искрени благопожелания за светлия християнски празник.
Празникът беше изпълнен с много емоции и всеобщо веселие, а Дядо Коледа се погрижи всяко дете да получи своя желан подарък.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене