„Въгледобив Бобов Дол“: Ще помогнем на семейството на загиналия миньор

Преди всичко бихме искали да изкажем искрените си съболезнования към семейството и близките на загиналия миньор. Миньорската професия е тежка и трудна. Тези хора с труда си са първото звено в енергийната ни система и с труда си до голяма степен правят възможна мисията за независима българската енергетика.

Смъртта на работника е настъпила след нещастен инцидент по време на маневриране на машина за разтоварване на въглища.

Въпреки, че в Мини Бобов Дол спазваме всички условия за безопасност на труда – работно облекло, комплекти за незабавна помощ, ежедневни инструктажи и инвестиции в механизация, за жалост се случват и инциденти като днешния. Още веднъж оказваме съболезнования на семейството и близките.

Ние – като Ръководство на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД ще съдействаме, с каквото можем на семейството, въпреки че осъзнаваме, че никоя помощ няма да компенсира загубата на любим човек. Случилото се е огромна трагедия и за нас – като негови колеги. Професията миньор е изключително достойна, една от най – важните за българската икономика , в същото време рискова, въпреки многобройните мерки, които ежедневно се вземат за предотвратяване на подобни инциденти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене