Два атрактивни коледни конкурса се проведоха днес в Гоце Делчев

Два от най-интересните и атрактивни конкурси в коледната програма на община Гоце Делчев се проведоха днес в Градския парк. Те се организират за втора поредна година, след като миналата се радваха на голям интерес и предизвикаха много приятни емоции не само у участниците, а и у всички жители и гости на града. Тази година конкурсите също се превърнаха в прекрасен празник за децата и възрастните.

Всяка участваща двойка в конкурса за най-атрактивни дядо Коледа и Снежанка представи програма по свой избор с продължителност до 2 минути. Всички участници бяха оценени от 5 – членно жури. При оценяването журито имаше предвид както оригиналността на костюмите, така също артистичността и програмата, която се представя. Наградите на победителите връчи заместник – кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев. Журито определи 1 място и награда от 250 лв. да спечели Детска градина „Джани Родари“; 2 място и награда от 150 лв. присъди на Детска градина „Снежанка“, а 3 място и награда от 100 лв. спечели Второ ОУ „Гоце Делчев“

Вторият конкурс за най-добре украсено коледно дръвче в парка, започна още на 12 декември и продължи до днес. За целта предварително бяха определени дръвчета с подходяща височина, които се намират на различни места в парка, но са в близост до централните алеи. Украсата е изцяло по преценка на участниците, като не се допуска украса, която изисква електричество или запалване.

Журито разгледа украсените дръвчета и определи победителите: 1 място и наградата от 250 лв. бе присъдена на Детска градина „Пролет“ с.Мосомище; 2 място и награда от 150 лв. спечели Детска градина „Брезичка“ Гоце Делчев; 3 място и награда от 100 лв. получи Детска градина „Слънце“ Гоце Делчев. Наградите и в този конкурс бяха връчени от заместник – кмета Богдан Боцев. Победителите от детската градина в село Мосомище, дариха своята награда в полза на пострадалите деца в село Хитрино.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене