И БСП обвини Плевнелиев в конспирация и тежки грехове!

„Сега Росен Плевнелиев се опитва да създаде неуправляема ситуация за Румен Радев, преди встъпването му в длъжност“, беше първият коментар пред журналисти в парламента на Валери Жаблянов от левицата след изявлението, цитиран от БТА.

Според него, сегашният държавен глава без основание в Конституцията е създал хаос, „водейки безпринципни политически преговори и договорки, опитвайки се да състави правителство, въпреки парламента и въпреки резултатите от изборите“. Затова и отговорността му, по думите на представителя на социалистите, е огромна.

Депутатът от БСП подчерта, че Плевнелиев е можел да назначи служебен кабинет много по-рано, но вместо това е протакал конституционните възможности за съставяне на правителство в рамките на това НС.

„Той забави умишлено, проточи сроковете и сега постави и НС, и правителството на Борисов, както и новоизбрания президент пред изключително сложна ситуация, демонстрира и в края на мандата си всички онези качества, които наблюдавахме през годините“, добави Валери

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене