Наводни се двора на Рилския манастир

Басейнова дирекция-Благоевград издаде 7 наказателни постановления през ноември, с които на нарушителите са наложени имуществени санкции в общ размер на 12 150 лв.

Глобите са от 500 до 3000 лв. Събраните суми пък са 9150 лв. От такси за осъществено право на използване на водите е събрана сумата от 92 151,91 лв. Извършени са проверки по всички 9 жалби и сигнали.

При проверка на нарушена проводимост на речното легло на река Елешница в землището на с. Смоличано е установено наличие на наносен остров, образуван във водното течение, в резултат на който водите подкопават десния бряг, отнесена е част от земеделски път. Във водното течение има израснала дървесна и храстова растителност. Нарушена проводимост на р. Друшлявица е наводнила двора на Рилския манастир.

Установено наличие на паднали дънери във водното течение, които нарушават проводимостта на речното легло. В землището на с. Ново Ходжово, общ. Сандански, след обилни валежи и на придошлите води на р. Пиринска Бистрица е скъсана дига и отнесена част от път. Установено е изтичане на отпадъчни води в река Струма от две ферми за животни в пернишкия квартал „Бела вода”.

Отпадъчните води от помещенията за съхранение на мякото се изливат в отводнителна канавка за отвеждане на повърхностни и скатни води, която е заустена в р. Струма. В имот, собственост на „Хидропарк 2011” ЕООД-Разлог, се извършва водовземане без издадено разрешително за водовземане. Съставен е акт за установяване на административно нарушение.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене