М. Калъмбов съсипа бала на Езиковата, наблъска над 300 абитуриенти от Благоевград и Якоруда в ресторант „Ален мак“

методи калъмбов

Зрелостниците от елитната гимназия резервирали 60 места още преди годинии 2 месеца, сега разбрали, че бизнесменът „пуска“ в същата зала още 70 тийнейджъри от друго училище, в малката зала пък ще има абсолвенти

Собственикът на хотелски комплекс „Ален мак“ в Благоевград Методи Калъмбов проваля бала на абитуриентите от Езиковата гимназия. Наблъскал е в едната зала над 300 души, при капаците 250, сигнализираха в редакцията на „Струма“ гимназисти. Те разкриха: „Запазили сме места в рес­торант „Ален мак“ за бала на 24 май още преди една година и два месеца, дадохме капаро 150 лв. Едва преди дни разбрахме, че М. Калъмбов е пуснал и 70 абиту­риенти от Якоруда. Ние сме 172- ма абитуриенти от 6 паралелки плюс 60 преподаватели. Допъл­нително трябваше да има други гости, тъй като тази година е юбилейна. Подготвяме се важ­ното събитие от началото на ми­налата година. Уточнихме цена­та на кувертите 65 лв. и събрах­ме по 5 лв. за капаро. Резерви­рахме ресторант „Ален мак“ в на­чалото на април 2013 г. Много хора ни се смееха, че мислим за абитуриентската още от първия срок на 11 клас, но за нас е мно­го важно.

Ние сме юбилеен випуск, през тази година се навършват 30 години от създаването на Ези­ковата гимназия и искахме да си направим специално тържество с преподавателите ни. По тради­ция нашето училище празнува в „Ален мак“, с изключение на ми­налата година. Тогава също е имало договорка абитуриентската да е там, но в последния мо­мент от управата на ресторанта са се отметнали и са дали места­та на Икономиката, затова ние решихме да се подготвим отрано, за да сме сигурни. Дадохме капаро, предложиха ни 3 вариан­та на меню, избрахме си и бяхме спокойни, че сме уточнили неща­та и сме резервирали „Ален мак“, разказаха през глас дванадесетокласниците от паралелките с немски език и продължиха:

‘Този месец ни позвъниха от ресторанта и ни заявиха, че ще настаняват още хора, защото имали капацитет и трябвало да си запълнят местата. Казаха ни, че заедно с нас ще има още 70 души от Якоруда. На всичко от­горе сега дочуваме, че в другата зала пък ще има абсолвенти от Белица.

Да, покрай абитуриентските собствениците разчитат да имат повече оборот, но трябваше да ни кажат още в началото, че няма да сме само Езиковата и че имат намерение да поемат още хора. Разочаровани и притеснени сме. Това е нашата абитуриентска и те ни я развалиха. Никой от нас не е съгласен да празнува с други, които дори и не познаваме, а и ще ни набутат един върху друг, стол до стол, само и само да из­карат повече пари. Искахме да се преместим, но сега вече е твър­де късно за друга организация, къде да отидем 240 човека?! Просто ни поставиха пред свър­шен факт“, гневяха се възмутени учениците.

Светлана Какарова и Карина Илиева от 12 „в“ клас заявиха: „Най-много ни притеснява това, че ще сме с хора, които не поз­наваме. На абитуриентските се пие алкохол и се опасяваме, че ще има проблеми. Родителите и учителите също са притеснени“.

Ани Веселинчева от 12 „в“ разказа, че са провели много разговори с управата на хотела. „Говорихме и с Калъмбов, и с дъ­щеря му, и с управителя. Дори и майка ми на няколко пъти се срещна с тях. Предложихме им, ако трябва, да направят кувер­тите 100 лв., ще ги платим, но да сме си само ние. От управи­теля срещнахме разбиране, но собствениците казаха, че са поели и други ангажименти и ни­що не могат да направят. По слу­чай юбилея искахме да си нап­равим специална абитуриентска и да се повеселим заедно с на­шите преподаватели. Сега се оказва, че ще си изкараме „мно­го хубаво“- над 300 човека, наб­лъскани един върху друг в пре­пълнена зала, а в другата зала пък ще е пълно с абсолвенти“, не скри разочарованието си Ани.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене