Щур празник и дъжд от лакомства очакваха децата във фоайето на Община Благоевград

Стотици деца се забавляваха във фоайето на Община Благоевград по време на Детския коледен панаир, който се проведе в рамките на два дни. Инициативта се ораганизира от фондация „EASYART” и Община Благоевград за трета поредна година. Коледният панаир е част от празничната програма на Благоевград, която преминава под мотото „Заедно по коледа“. През целия уикенд малките жители и гости на града изработваха карти, коледни играчки, гирлянди, снежни човеци и коледни сладки.

Най-голямата изненада в програмата се оказа специално изработена пинята, под фрмата на кукер, пълна с лакомства. В забавлението се включиха десетки деца със завързани очи, които с помощта на пръчка опитваха да скъсат пинятата, за да получат сладки и бонбони. Играта продължи около полвин час, а след поредния удар, във фоайето на Общината заваля дъжд от бонбони и близалки. Играта донесе много смях и положителни емоции на децата, които нетърпеливо събираха лакомствата.

Иницативите, включени в празничната програма на Община Благоевград продължават. Утре предстоят два поредни концерта на ансамбъл „Пирин“. Първият от тях е в 18:00 часа,а вторият от 20:00 часа в зала „Яворов“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене