Над 200 делегати се събраха на юбилейния 20-ти конгрес на Винената партия

Уникалната за България Винена партия проведе своя юбилеен 20-ти конгрес вчера. В ресторант в центъра на Симитли се стекоха над 200 делегати от Бургас, Поморие, село Лозарево, Бургаско, София, Благоевград, Кюстендил и от Украйна дори.

Снимка на Новинарска агенция E79news.

След тържественото влизане на знамето на Винената партия и националния трибагреник, делегати и гости почетоха с едноминутно мълчание жертвите от село  Хитрино. После прозвуча националният химн, но впечатляващ беше момента, когато всички присъстващи на конгреса на крака изпяха акапелно химна на Винената партия.

Генералният секретар на партията Иван Лулейски, който е основател и неин лидер от 21 декември 1996 година връчи партийни книжки на десетина нови членове и раздаде почетни юбилейни грамоти на активни членове и журналисти.

Всички присъстващи стигнаха единодушно до заключението, че това е единствената партия в България, която не разделя, а обединява българския народ, защото нейния лозунг от основаването й досега неизменно е „ЧРЕЗ ВИНОТО ДА ЗАБРАВИМ ЗЛОТО“.

В оживените дискусии, разгорели се на конгреса активно участие взеха мъжката певческа група от село Годлево, както и д-р Бодуров от Бургас. Ветеринарният лекар, известен още като момчето, което ежедневно и злободневно говори в ефир с почти всички национални радиа и телевизии, изпълни няколко италиански песни, любими за няколко поколения българи. Танците и хората се виха до първите часове на

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене