Боровец празнува 120 години от откриването на курорта

Днес е официалното откриване с празненства по случай 120-годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона.

Безплатно нощно каране, както и уроци за деца ще зарадват любителите на пистите.

В деня на откриването всеки гост на курорта ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта.

В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др.

А за доброто настроение на сцената пред хотел “Рила” ще се грижат Поли Генова, Брас Асоциация, Smugglers Collective и DJ Skill.

Днес входът за детския парк „БОРОКИДС“ ще бъде бе безплатно, по 20 деца в група на всеки кръгъл час от 9:00 до 15:00 часа. Билетите ще се издават на касата на ЧПВЛ „Мартинови бараки“.

В деня на празника паркирането ще бъде безплатно във всички общински паркинги в курорта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене