Група общински съветници с декларация срещу настаняването на бежанци в Кюстендил

Групата общински съветници от ПП „Зелена партия“, гражданска листа в Общински съвет – Кюстендил излязоха с декларация срещу настаняването на бежанци в Кюстендил.

„Ние, общинските съветници в ОбС – Кюстендил, макар и да нямаме официални запитвания към момента, изразяваме категоричното си несъгласие за евентуалното създаване на лагери, центрове, общежития от открит или закрит тип или други места за настаняване на бежанци и имигранти от чужди държави на територията на община Кюстендил. Считаме, че подобни намерения категорично не кореспондират с обществената нагласа и желанията на кюстендилци“, посочват в документа местните парламентаристи.

Те настояват да не се взимат решения за разкриване на имигрантски и бежански центрове от открит или закрит тип на територията на община Кюстендил, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти и бежанци в други обекти, държавна, общинска или частна собственост.

„Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция и бежанците“, посочват общинските съветници Огнян Атанасов, Димитър Велинов и Кирил Станчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене