Банско открива зимния сезон с дефицит на кадри

376 са незаетите работни места към момента в туристическия бранш на курортите Банско и Разлог на прага на новия зимен сезон.де

Официалното откриване на сезона е тази събота, а част от хотелите и заведенията нямат необходимият персонал. Най-голямо е търсенето на камериерки – 103 позиции в различни хотелски комплекси са свободни, както и на сервитьори – 99, на готвачи – 62, на бармани – 31, на администратори – 43.

Пикът на назначенията в хотелските комплекси и заведенията за хранене в Банско и Разлог бе от 1 до 10 декември. Но и в следващите дни ще се сключат стотици трудови договори, ако се явят подходящи кандидати, които да бъдат одобрени от собствениците на туристическите обекти.

Общият брой на заетите в региона в сферата на туризма през зимата е около 5000 души. Изискванията към бармани и сервитьори, към администрацията в хотелите са високи. Кандидатите трябва да знаят поне един чужд език. С предимство се вземат тези работници, които говорят не само английски, но и немски, руски или гръцки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене