Той е новото попълнение в Районен съд – Благоевград! Вижте човекът, който започна кариерата си с летящ старт

Младши съдия Димитър Беровски е новото попълнение в Районен съд – Благоевград. Вчера съдийската колегия на ВСС го назначи на овакантеното място на Иван Петков, който преди месец спечели конкурс за преместване в Административeн съд – Благоевград.

30-годишният магистрат Д. Беровски започна кариерата си в правосъдната система с летящ старт преди 4 години като съдебен помощник в Окръжен съд – Благоевград. Само след 8 месеца спечели конкурс за младши съдия, като се класира на 11-о място сред 816 кандидати и премина 9-месечно обучение в Националния институт по право. В продължение на 2 години и половина натрупа опит като младши съдия в Окръжен съд.

Димитър Беровски вчера бе поздравен за новото си назначение от съдебната шефка Катя Бельова. Той ще встъпи официално на новото си работно място след 2 седмици.

30-годишният благоевградчанин е завършил Езиковата гимназия, а след това „Право” в СУ „Св. Климент Охридски“. Той има брат близнак Цветан, който е завършил молекулярна биология. Бащата е строителен инженер, а майката – детска учителка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене