Бизнес удар в Благоевград! Медийният бос Г. Илиев с нова сделка за 180 хил. евро слага ръка на „Причкапови ливади“

Медийният бос Георги Илиев придоби златния имот в центъра на Благоевград, популярен като „Причкапови ливади“. В петък той изкупи 180-те квадратни метра наследствена земя от баща и син Петър и Явор Петрови за 180 000 евро и получи нотариален акт за собственост, след като топсделката бе изповядана пред нотариус Искра Кутева.

Целта на Георги Илиев е да сложи ръка върху целия имот в идеалния център и през годините последователно работеше в тази посока. Това стана през няколко стъпки, като първата беше да изкупи 267 кв.м от „Причкапови ливади“, които бяха собственост на наследниците на прочутия футболен треньор Чори Петров. След това изкупи и 30 кв.м от бившия полицай Явор Петров и баща му, а вчера и въпросните 180 кв.м.

Любопитното е, че прясно придобитият имот е в общ парцел с общината, която притежава 525 кв.м от мястото. Това означава, че ако Георги Илиев иска да стане едноличен собственик на целия имот, ще трябва или да купи дела на общината, или пък да ги обезщети, като направи заменка с друг имот. Как точно ще се реши ребусът, е в компетенцията на Общинския съвет, който тепърва предстои да обсъжда различните варианти. Ако Георги Илиев закупи общинската част, той ще стане собственик на 1 декар земя срещу 1 милион евро.

Потърсен за коментар за сделката и бъдещите си инвестиционни намерения, вчера той отказа коментар.

 Иначе върху прословутия парцел, срещу кметството, 5-етажна сграда вдигна Венчо Мутафчийски-Пашата, който в началото на 2014 г. придоби последните 220 кв.м, след като през годините методично издирваше многобройните собственици и купуваше метър след метър земя. Сградата бе построена за отрицателно време и част от нея бе отдадена под наем на банка и офиси.

На „Причкапови ливади“ започнаха да градят 4-етажна жилищна сграда върху 1600 кв.м застроена площ собствениците от фамилията на Даниела Спасова, които си върнаха имота след 21-годишна съдебна сага. Това е най-скъпата зона в Благоевград, като наемът на квадратен метър се договаря индивидуално, но едва ли е по-малко от 3000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене