ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ БЗНС БЛАГОЕВГРАД

БЗНС Благоевград потвърждава убедеността си, че Главния прокурор обслужва интересите на политическата мафия в България. Обслужва интересите и на чужда държава, която не крие амбициите си да превърне България в пасивен член на Европейския съюз и НАТО или нещо повече, да тласне България към Евразия.

Заради своята ярко изразена евроатлантическа позиция и водената политика, единствено и само в полза на страната, срещу министъра на отбраната и председателя на БЗНС Николай Ненчев, Прокуратурата отправи поръчкови обвинения. Това е вредно и опасно за българската държава.

Настояваме за незабавна съдебна реформа. Това е необходимо условие за провеждане на политика, за справяне с икономическата и социална криза и възстановяване на законността.

БЗНС Благоевград съзнаваме и последствията от едни предсрочни избори в тази кризистна за страната ни политическа обстановка.

Изправени сме пред спирала от избори и нестабилност за националната ни сигурност. Опасности от бежански вълни и неработещи институции.  Смятаме, че е наш дълг да се противопоставим, не заради участие във властта на всяка цена, а защото считаме, че статуквото ще се окопае още повече.

Затова призоваваме всички дясно ориентирани политици и депутати да поемат отговорността за създаване на експертно и работещо правителство, в рамките на този парламент.

Членовете на БЗНС-Благоевград изказваме пълна съпричастност и солидарност и заставаме безусловно зад лидера на партията Николай Ненчев.

Декларираме готовността си да работим за:

– изваждане на мафията от държавата, като се започне от съдебната реформа;

– създаване на експертно и работещо правителство, в рамките на този парламент.

БЗНС Благоевград

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене