Димитър Саватинов от Гоце Делчев отново покори Америка

Неврокопчанинът Димитър Саватинов сбъдна още една своя мечта, като за пореден път взе златото и издигна българския флаг, този път в щата Далас на квалификациите за „Арнолд Класик“. Той спечели златото и стана първи на квалификациите за най-масовото и популярно състезание в сферата на силовите спортове „Арнолд Класик“ в щата Далас.

Това е поредно постижение за българина, който е обявен за най-силен мъж на Америка и който през лятото постави световен рекорд за вдигане на максимална тежест като вдигна дъмбел от 141 кг.

„Много трудно състезание, но благодаря първо на Бог, че ми даде силата и здравето, за да мога да спечеля“ – написа Димитър Саватинов в първите минути след победата, която посвещава на съпругата си Кет, майка му, сестра му и племенницата му Теодора. „Каквото и да стане те са винаги до мен“ не веднъж е споделял за медиите шампионът.

Многобройни поздрави Димитър Саватинов получи и от фенове. Един от тях пише: „Кубрат Пулев и Димитър Саватинов показаха каква малка държава сме, но с лъвско сърце. Браво българи! Гордеем се с вас!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене