8 250 лева за болни близначки от кюстендилското село Раждавица

близначки8 250 лева са дарените средства за 10-годишни близначки Цветилена и Ванеса от кюстендилското село Раждавица, които са болни от детска церебрална парализа. Парите са осигурени от богоявленска група от село Огняново – Гоце Делчев, частно дружество и  Бойко  Борисов. В края на годината Общински съвет-Кюстендл по предложение на кмета Петър Паунов излезе с решение да отпусне 2 000 лева на майката Мая Манова, която има и син, а отглежда децата си сама

Идеята на представителите на Гоце Делчев дошла след хвърляне на кръста на Йордановден. Започнали да събират средства. Обърнали се и към Бойко Борисов, който осигурил 5 000 лева , а от частното дружество дошли 2 300 лв. В Гоце Делчев на различни места били поставени и касички за дарения.

Майката Мая Манова заяви, че  момчета от село Огняново са направили голям жест. Тя  благодари на всички, включили се в кампанията.

Кампанията за подпомагане на семейството от село Раждавица се разпространи и чрез социалната мрежа. Оттам бяха отправяни  и пожелания за успешна операция на момиченцата. Първата и най-належаща интервенция е на очите, а после и на краката. „ Дано всичките операции минат успешно за дечицата, пожелавам на майка им страхотно търпение и много, много любов, която я има към тях.”, записаха на стената  на Фейсбук граждани.

Ето я и банкова сметка:

IBAN : BG34FINV915010BGN0MT8C (валута BGN)

FINVBGSF

www.knnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене