Бившият митничар Боян Бълев е най-големият колекционер на часовници в Петрич

Валентин ГЕРЧЕВ
Бившият митничар Боян Бълев колекционира часовници. Хобито му е уникално, защото в колекцията си има над 1000 модела часовници, нови и стари, призна пред Топ Преса някогашният началник на смяна в екипа на екс-началника на митница Кулата Иван Будимов.
Бълев казва, че се запалил да събира часовници от любопитство. Първият му часовник с кожена каишка е станал именно основата за разпалването на хобито му. Той е бил уникален, тъй като по онова време никой в Петрич нямал от същия модел. Всъщност, бижуто, както той го определя, му било подарък от близък негов приятел, който го закупил от „Запад“ – от Швейцария. Сега от този модел има в колекцията си поне три броя. Той не казва точно каква е марката му, страхувайки се от крадци.
Ексмитничарят винаги носи на ръката си някой от уникалните си часовници, които редовно преглежда и ремонтира. Наложило му се е да отваря и затваря часовник с часове, и това го поглъщало и разсейвало от ежедневието му на успял в момента бизнесмен.
Бълев се гордее и другата си страст. В гаража му има редки модели ретро коли, предимно руски. По това му хоби го запалил дългогодишният му приятел и бизнесмен Иван Чобанов. Той именно му подарява първата му кола, жигула, с която е участвал в организираните от Чобанов ретро ревюта на коли в Петрич. Двете му хобита поглъщат времето му извън сферата, в която е наистина професионалист. Боян е категоричен, че за нищо на света няма да продаде част от колекцията си с часовници, дори и да няма какво да яде. Той е толкова привързан към нея, че когато говори за уникалните си часовници, гласът му трепери от вълнение. Свързва изцяло живота си с тях и няколкото стари екземпляра руски машини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене