Община Сатовча прави бал в подкрепа на сираци и деца с увреждания

За седма поредна година община Сатовча организира благотворителна кампания в навечерието на Коледа и Нова година. Каузата е за набирането на средства за деца сираци и деца с увреждане до 16-годишна възраст. Приоритетната цел е подпомагането на тези младежи, на които им предстои догодина абитуриентски бал – да бъдат осигурени финанси за закупуване на облекло. Според събраната сума се подпомагат и сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждания. Община Сатовча по традиция се обръща към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата. Благотворителната кампания е съпроводена и с импровизирано наддаване на предмети, изработени от местни майстори – дърворезба, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи и интересни артикули, изработка на деца от местните детски градини и училища. Благотворителната вечер ще е на 23 декември, очаква се стотици хора да подкрепят благородната кауза.

„Нека тези наши дела бъдат малкият подарък за децата на Сатовча в празничните дни. Макар и скромни дарове, радостта и топлото отношение са безценни. Това е, което ни крепи. Това е, което ни сближава. Това е, което ни прави истински човеци. Нека им дадем нашето приятелство, милосърдие и обич. Подкрепете благородната кауза на община Сатовча“, апелират от кметството.

През месец декември ще се проведат мероприятия, посветени на инициативата. Средства могат да се даряват в определената за целта касичка в сградата на общината и/или в кметствата по населените места до края на календарната година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене