Община Гърмен с кампания в помощ на деца сираци

За четвърта поредна година Община Гърмен заедно с училищата, детските градини, читалищата и гражданите организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“, която ще подпомогне децата сираци до 18 години.

Кметът Минка Капитанова призова местните жители да помогнат заедно на тези деца да сбъднат част от мечтите си, да повярват в живота, а също и в хората, и отново да видят света по-красив.

„Нека в навечерието и на тази Коледа да отворим широко сърцата си и с общи усилия да направим празниците им по-усмихнати, по-щастливи!
Включете се в инициативата, като всеки сам определи начина и формата как да го направи. В благотворителния коледен концерт на 23 декември да участва в коледния базар със свое произведение – предмет, сувенир или кулинарно изкушение, или да дари парични средства, в кутиите, които ще са поставени”, призова Капитанова.

Пари могат да се превеждат и по сметка в „Банка ДСК”: IBAN – BG62STSA93003390012010. Ако гражданите имат предложения и въпроси, могат да ги отправят по телефона в кметството или на електронния адрес на община Гърмен.

През първата година на инициативата – 2013, се събраха 6300 лв., с които са подпомогнати 42 деца. През 2014 г. със събраните 7958 лв. се подпомогнаха 46 деца. През 2015 г. Бяха зарадвани 45 деца с по 246 лв. и две деца с по 492 лв., а общо събраните средства бяха 12 054 лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене